Notícies

L'escola s'ha tornat a adherir al pla afrucat

Pla de consum de fruita i llet a les escoles

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació reparteix gratuïtament fruita i verdura fresca als escolars de segon cicle d'educació infantil i de primària (infants de 3 a 12 anys) de centres educatius que ho demanin.

És una iniciativa de la Unió Europea amb l'acció conjunta dels departaments d'Agricultura, Salut i Ensenyament.

Els objectius són:

  • Oferir fruita gratuïta en els esmorzars i/o berenars dins del centre escolar.
  • Informar sobre els beneficis de pujar el consum de fruites i verdures, i sobre la seva diversitat, trets, producció, estacionalitat, etc.
  • Proposar el consum de fruites com una alternativa excel·lent al consum d'altres aliments amb menys qualitat nutricional.

Es pretén amb això afavorir la salut dels infants i promoure el consum de fruites, verdures, fruita seca, llegums, aigua i joc actiu.

I també reduir el consum llaminadures, begudes refrescants, brioxeria i videojocs sedentaris.

http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/alimentacio/fruita-llet-escoles/fruita-escoles/

 

PROGRAMA LLET A LES ESCOLES

Es busca augmentar la sensibilització per una bona alimentació i la transmissió de conductes d'hàbits saludables a través de la distribució gratuïta de llet sencera UHTa l'alumnat de 0 a 12 anys.

Els objectius són:

  • Oferir llet gratuïta en els esmorzars i/o berenars dins del centre escolar.
  • Donar a conèixer el paper de la llet com a aliment important (o de consum diari) dins d'una alimentació variada i saludable, i de les seves propietats nutricionals.
  • Implicar tota la comunitat educativa (alumnat, docents i famílies), perquè els hàbits alimentaris adquirits en la infància són decisius en el comportament alimentari en l'edat adulta. Per això s'organitzaran xerrades de difusió en els centres educatius.

Més informació a: http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/alimentacio/fruita-llet-escoles/llet-escoles/