Atenció al públic:

08:00 - 17:30

Barcelona, 21

17002 Girona

972 20 20 84

vedrunagirona@vedruna.cat

Una mica d’història

LA HISTÒRIA DE VEDRUNA GIRONA

La història de la nostra escola és llarga. Tot va començar el 1905 quan el bisbe de Girona va autoritzar a les Germanes establir una comunitat a Girona.
A continuació, trobareu una llista de reproducció amb els diversos capítols que recullen el testimoni de germanes, alumnes i mestres que han passat per la nostra escola. Aquest material s’ha elaborat en motiu de l’exposició que commemora els 200 anys de la fundació de la Congregació per part de Joaquima de Vedruna, celebrada del 15 al 22 de maig de 2024 a l’Espai Santa Caterina (seu de la Generalitat a Girona).

Capítol 1 – Presentació

Capítol  2 – Com era l’escola quan eres alumna

Capítol 3 – Com era l’escola quan eres mestra

Capítol 4 – Com et definiries com a mestra

Capítol 5 – Consells

Capítol 6 (2 parts) – Anècdotes

Capítol 7 – La paraula “Vedruna”

Documental exposició "Vedruna, 200 anys fent història"

L'entorn

L’Escola Vedruna Girona es troba al centre de Girona, al carrer Barcelona 21, una de les principals vies de la ciutat. Estem a prop de l’estació d’autobusos i del tren, i de moltes parades del bus urbà.
En els seus orígens, fa més de cent anys, l’edifici es trobava als afores però ara està al bell mig d’unes de les zones més comercials i de serveis de la ciutat.
L’altra part de l’escola es troba a la carretera vella de Fornells de la Selva, es tracta del Centre Esportiu Vedruna que compta amb un camp de gespa artificial, un pavelló poliesportiu, pistes exteriors i una zona de bosc. Hi anem a fer Educació Física des de 3r de Primària fins a 1r de Batxillerat. A més, s’hi fan les extraescolars esportives de futbol i bàsquet, casals i diverses celebracions de l’Escola.

Una escola familiar per al segle XXI

La nostra Escola forma part de la xarxa de 36 escoles de la Fundació Vedruna Catalunya Educació. Estem orgullosos de sentir-nos part d’una institució que aplega més de vint mil alumnes i un miler i mig de mestres i professors repartits per tota la geografia catalana, tant en l’àmbit urbà com rural.
Tot i ser una escola de dues línies situada al centre d’una capital de província, se’ns considera una escola familiar i propera, participant activament en la dinàmica humana i formativa de la nostra institució.

PER MÉS INFORMACIÓ, CONTACTA AMB NOSALTRES

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l’escola.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website