Atenció al públic:

08:00 - 17:30

Barcelona, 21

17002 Girona

972 20 20 84

vedrunagirona@vedruna.cat

Normes

Aquestes normes i prescripcions, recollides en el Projecte Educatiu de Centre, es fonamenten en el Caràcter propi i tenen una regulació específica en el Pla de Convivència en els casos d’incompliment. És tasca del professorat del centre, en tots els seus nivells, vetllar pel compliment del que aquí es determina.

Agrairem a totes les famílies el suport i la coresponsabilitat en l’educació dels vostres fills; la coordinació, l’alineació i el compromís amb els objectius entre pares i mares i Escola revertiran sempre en benefici dels nostres alumnes, dels vostres fills.

 1. L’Escola demana i exigeix puntualitat, hàbit que es treballa i s’adquireix des de petits.
 2. L’assistència a classe és obligatòria i, per tant, només una causa de força major pot ser obstacle per impedir-la.
 3. El comportament a l’Escola ha de ser impecable.
 4. L’educació i el respecte en el tracte als companys i als professors és un requisit indispensable.
 5. El vocabulari i el to ha de ser correcte i respectuós en tot moment.
 6. S’ha de complir estrictament amb les normes de vestuari (uniforme, bata, equipament esportiu oficial Vedruna, decòrum de l’Escola) i de bona presència de l’Escola (us adjuntem el Protocol que detalla i concreta aquesta normativa).
 7. No és permès l’ús de telèfons mòbils si no és com a instrument pedagògic i sota el permís i la supervisió del professor. L’incompliment d’aquesta norma, i d’acord amb el Pla de Convivència, suposa una falta greu i la conseqüent confiscació durant un mes de l’aparell. Si l’alumne/a porta un aparell a l’Escola, no podrà extreure’l de la cartera o la butxaca en cap espai (aula, passadís, pati o qualsevol altre) sota cap concepte i restarà sempre apagat.
 8. No és permès l’ús de reproductors MP3 ni de jocs electrònics. L’incompliment tindrà les mateixes conseqüències exposades en el punt anterior.
 9. No és permès l’ús de pilotes de cuir o bàsquet si no és en les classes d’Educació física i sota el permís i les directrius del professorat.
 10. No es poden dur a l’Escola llaunes o ampolles. Les famílies no poden dur-les tampoc, a l’hora de la recollida dels seus fills.
 11. No es poden entrar animals de companyia al recinte de l’Escola (inclòs el pati).
 12. Alumnes de Batxillerat: A les hores d’esbarjo, si ho desitgen i sempre prèvia autorització dels pares, podran sortir al carrer. En aquest espais de temps queda totalment prohibit l’ús de motocicletes.
 13. És obligatori per a tots els alumnes del Centre (a excepció dels d’Infantil) l’adquisició i el bon ús de l’Agenda Escolar. L’Agenda s’utilitzarà per:
  1. Apuntar els horaris escolars
  2. Escriure-hi els deures
  3. Marcar el calendari de treball
  4. Justificar les absències i els retards per part dels pares.
  5. Canalitzar la relació família-escola.

L’Escola ha establert:

 1. Un Uniforme oficial
 2. Un equipament esportiu oficial
 3. Unes Normes en el vestir que són de compliment obligat per a tots els alumnes del centre.

Uniforme:

L’uniforme evita comparacions i treu importància als estereotips superficials de la moda. Ajuda també, en molts casos, a l’economia familiar i a la dinàmica diària a l’hora d’escollir la roba.

L’uniforme és obligatori per a:

Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria.

Elements de l’uniforme:

 • Bata (obligatòria des de P3 fins a 2n d’Educació Primària).
 • Faldilla o pantalons blau marí oficials de l’escola.
 • Polo blanc oficial de l’escola
 • Jersei blau marí oficial de l’escola
 • Anorac d’hivern o d’entretemps blau marí.
 • Buf blau marí.
 • Mitjons blau marí.
 • Sabates blau marí o negres (no sabates d’esport).

Exclusivament per als casos de mainada amb problemes als peus es podran utilitzar sandàlies del mateix color que les sabates.

Per als alumnes d’Educació Infantil i cicle inicial de primària es recomana l’ús de gorra durant els mesos de més radiació solar. Si porten gorra haurà de ser l’oficial de l’Escola.

A partir del curs 19-20 l’uniforme a EDUCACIÓ INFANTIL serà opcional. En aquesta etapa és molt important que els infants creixin en autonomia i la peça d’uniforme esportiu (xandall d’escola) els hi permet assolir aquest objectiu. Per tant, els alumnes vestiran l’uniforme oficial (polo blanc, faldilla o pantalons blaus, etc) o bé l’equipatge esportiu oficial.

Els dies que hi hagi Psicomotricitat, els alumnes han vestir obligatòriament l’equipament esportiu.

 

A l’uniforme dels alumnes d’ESO, hi incorporem una dessuadora oficial Vedruna Girona, que es pot combinar amb els pantalons i les faldilles de l’uniforme actual. Aquesta peça és opcional i no substitueix el jersei de punt habitual, que es podrà seguir comprant com fins ara.

La dessuadora es pot adquirir a El Corte Inglés, com la resta de l’uniforme escolar.

 

1.  Equipament esportiu (Educació Física).

 Totes les peces de roba han de ser les oficials de l’equipament esportiu de l’Escola Vedruna.

 • Obligatori per a tots els alumnes de l’Escola:
 1. Xandall
 2. Samarreta Vedruna
 3. Pantalons curts.
 4. Sabatilles esportives ( No de colors estridents, ni amb rodes ni amb llums). A l’Educació Infantil les sabatilles han de ser amb cinta adherent (amb velcro, no amb cordons) i mitjons antilliscants.

2.  Normes en el vestir.

Normes generals:

 • Totes les peces de vestir (bates, uniforme, equipament esportiu i roba de carrer, quan sigui el cas) es portaran perfectament cordades i ben posades.
 • L’equipament esportiu (xandall, pantaló i samarreta) ha de ser complert. No es podran barrejar peces de roba de diferents equipaments (Educació física i Activitats extraescolars).
 • A l’aula no es poden portar posats els bufs ni guants.
 • Totes les peces de roba s’hauran de portar netes i endreçades, especialment a l’inici de les classes. Se serà exigent amb la mainada a partir de cicle mitjà de Primària.
 • Cal portar tota la roba (Uniforme i Educació física o d’Activitat extraescolar) marcada amb el nom i el cognom.
 • Dins del recinte escolar l’alumnat portarà el cap descobert (no gorres, o d’altres). A l’Educació Infantil es comunicaran les recomanacions oportunes per portar, al pati i a les sortides, si escau, les gorres oficials de l’Escola per a protegir-se del sol i de la calor. A l’aula no es podran portar posades les gorres.
 • No es poden portar piercings, maquillatge, anells o collars en desmesura
 • En general l’aspecte extern de l’alumnat (aspecte, vestimenta, higiene) ha de complir amb la normativa del Centre i no ser ofensiva vers la resta de la comunitat educativa.
 • Al laboratori de química l’ús de bata és obligatori per a totes les Etapes.

Normes específiques:

Batxillerat

En aquest nivell no hi ha uniforme, però es vestirà segons els canons que marca l’Escola, que són:

Diari:

 • Camisa, samarreta o peça de vestir de màniga curta (o sense mànigues, no tirants fins) o llarga, segons l’època de l’any. No es poden portar peces de vestir amb tirants ni escots pronunciats.
 • Pantaló tipus bermudes (a l’alçada del genoll, pantaló llarg, faldilla curta (a l’alçada del genoll).
 • Els pantalons es portaran a l’alçada dels malucs, mai per sota o de manera despenjada (no deixaran veure mai la roba interior).
 • No s’utilitzaran robes transparents o semitransparents.
 • No s’utilitzaran vestits de caràcter o color estrident o indumentària associada a grups d’una estètica determinada.
 • Les inscripcions, serigrafies o estampats en les samarretes no poden ser de caràcter polític, ideològic ni ofensives o grolleres.

Dies amb Educació Física:

 • Equipament esportiu oficial de l’Escola (Educació física).

PER MÉS INFORMACIÓ, CONTACTA AMB NOSALTRES

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l’escola.