Atenció al públic:

08:00 - 17:30

Barcelona, 21

17002 Girona

972 20 20 84

vedrunagirona@vedruna.cat

Exposició “Vedruna, 200 anys fent història”

L’Escola Vedruna Girona organitza l’exposició “Vedruna, 200 anys fent història” que s’emmarca en els actes de celebració del bicentenari de la fundació de la congregació de les Germanes Carmelites de la Caritat Vedruna.

Aquest esdeveniment vol mostrar part del passat, present i futur de la presència Vedruna a la ciutat de Girona.

L’exposició es trobarà a l’Espai Santa Caterina (edifici de la Generalitat a Girona), passatge Aristides Maillol s/n, des del 15 de maig fins al 22 de maig.

La inauguració serà el dimecres 15 de maig a les 18:30 h.

Les escoles Vedruna tenen avui presència en 33 municipis i en tots ells faran memòria de l’empremta local de cada escola i també com a xarxa educativa d’iniciativa social. Fins a 37 exposicions es podran visitar entre els mesos de febrer i juny en diferents espais públics dels diferents barris i municipis amb escola Vedruna.

Es tracta d’una iniciativa de la Fundació Vedruna Catalunya Educació en el marc dels actes de celebració dels 200 anys de la congregació de les Carmelites de la Caritat Vedruna. Cada exposició inclou una part comuna, que recull l’origen i la trajectòria de la congregació, i una part amb la història i la vida de cada escola.

Així, el visitant podrà descobrir la tasca de les germanes al servei de l’educació, de la salut i de l’atenció a les persones més desvalgudes. Una història que neix amb Joaquima de Vedruna el 26 de febrer de 1826 a la ciutat de Vic. La seva és la primera institució nascuda a Catalunya adreçada a l’educació de la dona.Avui la congregació Vedruna, estesa a 25 països del món, continua treballant per atendre les tres grans potes del què anomenem Estat del benestar: l’educació, la salut i l’atenció social.

Les escoles Vedruna ja en el segle XIX van ser pioneres en l’educació i són hereves d’aquesta tradició de compromís social. Per això comparteixen el Projecte Educatiu Vedruna per afrontar reptes socials de primer ordre, com la sostenibilitat, l’atenció personalitzada, l’atenció a la diversitat social, l’impuls de les llengües, l’educació en cultura religiosa o el compromís amb la llengua, la història i la cultura del país. Durant desenes i desenes d’anys han fet una tasca que no cobria l’Administració pública.

L’exposició dels 200 anys expressa la voluntat de continuar essent una part viva, implicada i compromesa amb la xarxa del Servei d’Educació de Catalunya a partir d’una proposta educativa clara i transparent.

Comments are closed.
ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website