Atenció al públic:

08:00 - 17:30

Barcelona, 21

17002 Girona

972 20 20 84

vedrunagirona@vedruna.cat

Recerques 2024

La psicologia és l’àmbit més recurrent d’estudi, com el curs passat, amb 18 del total de 118 millors treballs de recerca a les escoles Vedruna. La segueixen les propostes amb perspectiva d’ecologia i justícia social, amb 9 treballs dedicats a l’aplicació de les energies verdes, l’alimentació sostenible, el comerç just i l’impacte dels plàstics al mar. Enguany també destaquen els 9 treballs sobre nutrició des d’una perspectiva de salut, així com els 9 treballs centrats en educació i pedagogia.

Com a novetat, hi ha 4 treballs de recerca que analitzen les intel·ligències artificials i que apunten els aspectes ètics que cal tenir en compte en la seva programació i aplicació. I del conjunt de treballs seleccionats, en un 68% les autores són noies.

Són els protagonistes de Recerques. Sota aquest títol la Fundació Vedruna Catalunya Educació ha publicat una síntesi dels millors treballs de recerca de Batxillerat de les seves escoles del curs 2023-2024. És la segona edició que s’ha fet en format de vídeo breu. Una aposta per fomentar competències clau per als alumnes, com són l’expressió oral i la comunicació.

Els equips dels tribunals de les escoles han seleccionat aquest curs un total de 118 treballs. Cada alumne ha exposat la tesi i les conclusions del seu treball de recerca en dos minuts davant de càmera. Els vídeos estan indexats temàticament i són accessibles en una llista de reproducció al canal de Youtube de les escoles Vedruna de Catalunya. 

A Catalunya són nou les escoles Vedruna que ofereixen l’etapa educativa de Batxillerat: Vedruna de Balaguer, Vedruna Gràcia de Barcelona, Vedruna Vall de Terrassa, Vedruna Girona, Vedruna Malgrat, Vedruna Palamós, Vedruna Tarragona, Vedruna Tàrrega i Vedruna Escorial Vic. Des de 2015, la Fundació publica cada any aquesta selecció de treballs de recerca al seu web. Els que corresponen a les nou promocions anteriors, des de 2015 i fins al 2022, es poden consultar en format pdf, i el curs passat en vídeo.

Comments are closed.
ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website